Monday, June 29, 2009

Gelanggang Silat Pusaka Gayong Cawangan Felda Kumai

antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan seperti gimnastik, tumbuk 4 kali, tempur, masai dan
sebagainya.

Latihan yang di jalankan mengikut jadual yang telah di tetapkan. Gelanggang ini telah mendapat galakkan dari semua pihak dan telah di bimbing oleh
Cikgu Ghazali Bin Mat Tahir atau lebih dikenali sebagai paklong zali. Beliau telah di bantu oleh anak murid nya dalam menjalan dan meneruskan seni tradisi turun temurun ini walaupun liku-liku telah beliau lalui, dan dengan harapan beliau selalu berpesan supaya tradisi ini jangan sesekali ditinggalkan walau apa jua halangan yang datang.
antara anak murid yang telah bersamanya adalah mazuan bin mohamad, abd latif bin kamal basah, azmi bin harun, mohd hanis bin abd hamid,mohd kadir bin mat isa dan ramai lagi.kami berharap supaya warisan melayu ini akan diteruskan hingga hujung nyawa.
antara aktiviti-aktiviti didalam gelanggang.gotong-royong dalam gelanggang..... .


antara gaya-gaya pendekar yang sedang berangan dan nak top jerrrr ......
jangan marah rrrr......... hhheeeeeee........ .

Persembahan Di Kompleks Rakan Muda Parlimen BeraKami telah di panggil untuk membuat persembahan pada Program Hari Belia Negara Peringkat Daerah Bera.
Inilah di antara ahli-ahli Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong Cawangan Felda Kumai.semasa ini kami sedang menunggu giliran untuk melakukan persembahan... .

inilah cara-cara untuk warm up sebelum memulakan persembahan hhheeee......... .