Thursday, January 7, 2010


program mandi minyak ahli-ahli pertubuhan seni silat pusaka gayong malaysia felda kumai bertempat di perkarangan rumah gurulatih ghazali bin md tahir pada 31 disember 2009 sempena program hujung tahun 2009.
sekalung penghargaan juga kepada cawangan yang telah terlibat secara langsung atau tidak yang terdiri daripada cawangan kumai, kepayang, kerayong dan juga cenor.
alhamdulillah upacara mandi minyak ini berjalan dengan penuh adat istiadat yang telah di tetapkan.
di samping itu juga mandi minyak ini telah di serikan lagi oleh orang-orang lama Gayong seperti peneroka di felda kumai sendiri.


AGENSI ANTI DADAH KEBANGSAAN (AADK ) DAERAH BERA BERSAMA PERTUBUHAN SENI SILAT PUSAKA GAYONG MALAYSIA FELDA KUMAI TELAH BERSAMA-SAMA BERGANDING BAHU MENJAYAKAN PROGRAM MEMBANTERAS JENAYAH DADAH DI KALANGAN REMAJA DI DAERAH BERA INI.
PROGRAM INI BERTUJUAN UNTUK MEMBERITAHU KHUSUSNYA KEPADA BELIA REMAJA TENTANG BAHAYANYA PENGAMBILAN DADAH INI.
SECARA TIDAK LANGSUNG PROGRAM INI DAPAT MEMBERI KESEDARAN KEPADA BELIA REMAJA KHUSUSNYA DAN KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT AMNYA.


SEKALUNG
PENGHARGAAN KEPADA SEMUA WARGA FELDA KUMAI YANG TELAH MENJAYAKAN PROGRAM INI. TIDAK LUPA JUGA KEPADA AGENSI ANTI DADAH DAERAH BERA YANG SUDI MEMILIH PERTUBUHAN INI DALAM KERJASAMA MENCEGAH JENAYAH DADAH YANG MENULAR DI KALANGAN BELIA REMAJA PADA ZAMAN INI.
DAN DENGAN HARAPAN PROGRAM SEPERTI INI DAPAT
DI TERUSKAN DARI MASA KE SEMASA.


SEKALUNG
PENGHARGAAN DARI AGENSI ANTI DADAH DAERAH BERA KEPADA GURULATIH NEGERI PAHANG CIKGU GHAZALI BIN MD TAHIR.